Memahami hakikat pertembungan

images6

Pertembungan di antara umat Islam dengan musuh Islam bukanlah suatu perkara yang baharu, tetapi ia merupakan suatu peperangan yang azali di antara haq dan batil apabila Iblis meminta penangguhan daripada Allah s.w.t untuk menyesatkan bani Adam. Maka dengan pengistiharan Iblis berikut bermulalah konspirasi yang dilakukan oleh Hizbussyaitan keatas Hizbullah.

Serangan dan pertembungan pemikiran dan ideologi

Musuh Islam telah berusaha selama beratus-ratus tahun untuk memerangi dan mengalahkan umat Islam. Serangan demi serangan dilakukan tetapi akhirnya tetap gagal, malah golongan Tartar yang berjaya memecahkan dokongan muslimin di Ain Jalut juga berakhir dengan memeluk Islam. Setelah gagal untuk menjatuhkan dan menguasai khilafah dengan kekuatan ketenteraan, kini musuh tidak lagi menggunakan kekuatan fizikal kerana mereka mengetahui bahawa mereka tidak akan mampu mngalahkan umat Islam kerana mereka berpegang teguh dengan ajaran Islam dan mencintai syahid. Maka mereka mencipta ejen-ejen mereka daripada kalangan umat Islam sendiri bagi merosakkan jatidiri umat Islam serata menjauhkan mereka dariapada ajaran Islam.

Apabila mereka mahu menghancurkan Khilafah ‘Uthmaniyah dan menghapuskan saki baki fenomena pemerintahan pemerintahan Islam yang terakhir di sana, mereka ciptakan seorang pahlawan di Turki (Kamal Ataturk-penterjemah), lalu mereka membesar-besarkan imejnya dan membuat angkatan-angkatan tentera pihak bersekutu yang menduduki Istana di waktu itu berundur di hadapan angkatan tenteranya, supaya beliau benar-benar dipandang sebagai pahlawan di mata rakyat Turki, iaitu seorang pahlawan yang telah berjaya menghapuskan sistem pemerintahan khilafah, menghapuskan penggunaan bahasa Arab, memencilkan Turki dari umat Muslimin, dan mengisytiharkan Negara Turki sebagai Negara secular yang tidak ada hubungan dengan agama. Mereka terus terang mengulangi tindakan mereka mewujudkan pahlawan-pahlawan palsu apabila mereka mahu menghancurkan Islam dan harakah-harakah Islam di dalam mana-mana negeri Islam.”

Syed Qutb, Fi Zilalil al-Quran

Strategi yang sama diulang guna sekali lagi apabila umat dipermainkan dan diperbodohkan oleh ejen proksi yahudi apabila bekas Ketua tentera Mesir Jeneral Abdel Fattah As-Sisi yang berketurunan yahudi berjaya menjadi presiden Mesir .

http://www.veteranstoday.com/2013/09/16/al-sisi-jew/

Perkara yang sama juga sedang melanda umat Islam Malaysia apabila yahudi Zionis dan barat cuba untuk merosakkan jatidiri umat Islam di Malaysia dengan menggunakan proksi-proksi yang terdiri daripada ejen-ejen mereka yang bersembunyi di bawah laungan, islam moderate, islam liberal, hak asasi manusia, syiah, hak samarata dan istilah-istilah lain yang bertopengkan Islam dan ahlul bait. Penciptaan istilah-istilah ini adalah bertujuan untuk memecahkan kesatuan umat Islam.

http://www.ismaweb.net/2013/11/syiah-agenda-yahudi-yang-bertopengkan-ahlul-bait/

http://www.projekdialog.com/featured/hak-lgbt-dan-akta-harmoni-nasional/

Serangan dan pertembungan akhlak

Kita tidak perlu melihat jauh ke negara Islam yang lain tetapi cukuplah kita melihat apa yang sedang berlaku dinegara kita. Selepas kita digemparkan dengan isu pesta sukan bogel di pulau pinang, kita dikejutkan pula dengan pasangan pengantin yang berjalan dikhayalak ramai dalam keadaan separuh bogel.

http://www.sinarharian.com.my/semasa/polis-siasat-video-pesta-bogel-1.305114

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2014/08/25/pengantin-separuh-bogel-jadi-viral-terbaru/

Musuh Islam tidak akan sekali-kali berhenti daripada usaha merosakkan akhlak dan jati diri umat Islam. Mereka menggunakan proses normalisasi bagi membenarkan perkara-perkara yang bertentangan dengan akhlak Islamiyah. Mereka akan berulang-ulang melakukan perkara tersebut dengan harapan akhirnya umat akan berdiam diri dan menerima apa yang mereka lakukan. Begitu juga halnya dengan LGBT yang dilaungkan berulang kali bagi mendapatkan pengiktirafan dengan alasan hak asasi manusia acuan barat.

http://www.projekdialog.com/featured/apa-salah-lgbt/

Serangan dan pertembungan ekonomi

Musuh menetapkan matlamat mereka untuk menguasai dan memonopoli ekonomi dunia keseluruhannya dari setiap ruang yang ada. Tujuan akhirnya adalah supaya umat Islam tidak mampu untuk memghasilkan sebarang produk mereka sendiri dan hanya bergantung kepada orang kafir. Dengan penguasaan ekonomi ini mereka akan mengikat leher umat Islam dengan ikatan ekonomi. Seperti mana yang dilakukan oleh yahudi terhadap ekonomi dunia. Isu yang sama berlaku di Malaysia apabila ekonomi Malaysia dikuasai oleh golongan bukan Islam, malah tanah yang kita gelar sebagai Tanah Melayu ini sedikit demi sedikit di ambil oleh orang asing. Tidak mustahil negara kita boleh menjadi seperti Palestin dengan cara penjajahan secara halus.

Serangan dan pertembungan politik

Matlamat terakhir serangan dari sudut politik adalah agar tiada Negara yang mengambil Islam sebagai manhaj dan melaksanakan undang-undang syariah. Musuh Islam sentiasa berusaha dan merancang untuk menggambarkan serta melahirkan persepsi bahawa Islam adalah bahaya yang mengancam Israel, negara barat dan tamadunnya. Sepertimana cubaan mereka untuk memburukkan imej dengan mengaitkan Malaysia dengan membuat tuduhan bahawa Hamas mendapat latihan ketenteraan di Malaysia akibat daripada kelantangan yang dizahirkan oleh rakyat Malaysia terhadap isu Gaza. Dalam waktu yang sama terdapat cubaan untuk menyamakan ISMA dengan ISIS/ISIL yang berada di Iraq dengan tujuan untuk menempelkan imej pengganas dan ektremis kepada ISMA sedangkan ISIL/ISIS itu sendiri adalah permainan mereka sendiri.

http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Hamas-terrorists-trained-for-parachute-attack-in-Malaysia-Shin-Bet-says-369467

http://www.freemalaysiatoday.com/category/highlight/2014/08/16/malaysias-isis-problem/

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/wanita-malaysia-sertai-jihad-timur-tengah-sebagai-perempuan-penghibur-dedah

Gerakan kristian Antarabangsa dan Yahudi Zionis sentiasa bersatu padu dan saling bantu membantu untuk membantai umat Islam. Gerakan Ini akan cuba menghapuskan mana-mana institusi Islam yang merupakan sumber kepada amal Islami dengan apa cara sekalipun dengan bantuan ejen-ejen mereka yang berada dikalangan umat Islam. Institusi agama akan diburuk-burukan agar dilihat sebagai sesuatu yang tidak lagi relevan.Proksi-proksi yahudi ini juga akan cuba untuk memburukkan pandangan terhadap perundangan Islam seperti hudud agar perundangan syariah tidak dapat dilaksanakan.

http://www.projekdialog.com/featured/hudud-a-brief-introduction/

Sehingga kini ia (Islam) masih terus mengembang dengan sendiri tanpa dibantu oleh sebuah kerajaan pun sejak Pergerakan Zionisme Antarabangsa dan Pergerakan Salib Antarabangsa berjaya menghapuskan sistem Khilafah yang terakhir di tangan pahlawan yang diwujudkan mereka. Agama ini terus berkembang walaupun ditentang dan ditindas berbagai-bagai negeri di dunia dan walaupun harakah-harakah Islamiyah yang bangkit dalam setiap negeri Islam itu dihancurkan oleh pahlawan-pahlawan yang diwujudkan oleh Pergerakan Zionisme Antarabangsa dan Pergerakan Salib Antarabangsa.”

Syed Qutb, Fi Zilalil al-Quran

Serangan fizikal dan ketenteraan

Ini adalah serangan terakhir musuh Islam setelah berjaya memecahkan kesatuan, perpaduan serta jatidiri umat Islam. Pepecahan yang merupakan akibat daripada usaha-usaha yang dilakukan oleh proksi-proksi yahudi ini serta segala imej buruk yang ditonjolkan oleh media antarabangsa ini akan dijadikan sebab kepada campurtangan luar kepada sesebuah negara Islam. Dan daripada bukti-bukti diatas, Malaysia juga tidak dapat lari daripada percaturan ini.

http://www.ismaweb.net/2013/08/ummah-dijadikan-catur-oleh-yahudi-dan-barat/

Ayuh umat Islam! bersatulah menentang agenda musuh Islam. Kenalilah musuh yang sebenar dan kembalilah kepada neraca Islam.

إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ ۗ

“Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri”

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: